Calisthenics Weerstandsbanden: 9 Bodyweight Oefeningen met Banden

Calisthenics Weerstandsbanden: 9 Bodyweight Oefeningen met Banden

 Door Bart van der Velden

Dit artikel gaat over het gebruik van weerstandsbanden voor calisthenics training.
Calisthenics is momenteel een van de meest besproken onderwerpen in de fitnesswereld.

 

Wat is calisthenics?

Kort gezegd, elke beweging waarbij de weerstand wordt geleverd door het gewicht van je eigen lichaam, is een calisthenics-oefening. Pull-ups en push-ups zijn klassieke voorbeelden.

Typ 'calisthenics' in op YouTube en je zult talloze video's zien van mensen die waanzinnige bewegingen uitvoeren zoals planche push-ups, muscle-ups, human flags en handstand push-ups. De meeste mensen zien dat en denken: "Dat kan ik nooit."

 

Weerstandsbanden voor calisthenics

Hoewel er enkele bewegingen zijn (zoals twee-vinger handstanden) die je bijna bovenmenselijk moet zijn om te kunnen doen, is het goede nieuws dat de meeste calisthenics-bewegingen haalbaar zijn voor de meeste mensen. Het is gewoon een kwestie van tijd en moeite. En er zijn hulpmiddelen, zoals calisthenics weerstandsbanden, die je kunnen helpen.

Weerstandsbanden voor calisthenics kunnen op twee manieren worden gebruikt - om de oefening gemakkelijker te maken zodat je er geleidelijk aan kunt wennen, of om een beweging nog uitdagender te maken.

 

Wat zijn de beste weerstandsbanden voor calisthenics?

208 cm lange lusbanden, ook wel pull-up bands genoemd, zijn het beste type weerstandsbanden voor calisthenics-bewegingen vanwege de manier waarop ze om je lichaam kunnen worden bevestigd en aangepast aan verschillende bewegingen. Ze zijn ook verkrijgbaar in een breed scala van weerstandsniveaus, van zeer licht tot extreem zwaar, dus ze zijn ideaal voor het uitvoeren van oefeningen met weerstandsbanden.

In de Video hieronder laat ik jullie de 9 populairste oefeningen zien met weerstandsbanden voor calisthenics:

  • Pull ups
  • Push ups
  • Dips
  • Resisted Dips
  • Front Lever
  • Muscle ups
  • One arm pushup
  • Planche

 

De 9 Populairste Calisthenics oefeningen met Weerstandsbanden
Ben jij nou geintereseerd geraakt door deze blog, bestel de bands en begin zodra je ze op de mat hebt liggen. Genoeg plek in en om het huis om hem aan te bevestigen of simpelweg zonder dat je hem ergens aan vast maakt.

Tot de volgende doorbraak in jouw calisthenics avontuur,


Bart - Calisthenics Fanatic

Terug naar blog